Gevulde uien op een mooi bord

Ja uien kan je ook vullen! En dat is niet alleen lekker, het ziet er ook leuk uit.

Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 15 ,minuten
Oventijd: 30 minuten

Ingrediënten
8 grote uien
250 gram kastanjechampignons
olie om in te bakken
1 teentje knoflook
1 rode peper
400 gram half-om-half gehakt
1 ei
1 volkoren beschuit
nootmuskaat (versgeraspt)
2 eetlepels verse peterselie (fijngehakt)
verse munt

Bereiden

  • Pel de uien en kook ze 10 minuten. Laat ze uitlekken. Snij een kapje van de bovenkanten van de uien en hol ze voor driekwart uit. Snij de stukken ui die eruit zijn gehaald in kleine stukjes. Snij een dun plakje van de onderkant van de uien zodat ze rechtop blijven staan.
  • Maak de kastanjechampignons schoon en snij in kleine stukjes. Snij de knoflook in plakjes. Snij de rode peper in kleine stukjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons, knoflook en peper op een middelhoog vuur in een paar minuten gaar. Laat iets afkoelen.
  • Doe het gehakt in een kom en maak het aan met het champignonmengsel, het ei, de verkruimelde beschuit, een snufje nootmuskaat, de stukjes ui en fijngehakte peterselie en zout en peper naar smaak. Vul de uien met dit gehakt.
  • Leg de gevulde uien naast elkaar in een ovenschaal. Strooi het gehakt dat eventueel na het vullen van de uien overblijft los in de schaal. Plaats de schaal in de oven en bak de gevulde uien in ongeveer 30 minuten gaar.
  • Haal de schaal uit de oven, garneer met wat verse munt en serveer direct.

Lekker met sperziebonen

Wil je meer weten over de PuurGezond kijk op eten? Lees onze bestseller "Eet Meer!" lekker in je vel met PuurGezond. Het boek bevat veel uitleg en recepten. Het is te koop in onze webshop voor € 21,-

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Oven recepten