Ovenschotel oven

Lekker gemakkelijk: vis en groenten samen in een schaal bereiden.

2 personen
bereidingstijd 15 minuten
oventijd 25 minuten

Ingrediënten

500 gram broccoli
2 eetlepels pesto
3 eetlepels olijfolie
2 stukken zalmfilet zonder vel (ca 100-150 gram per stuk) op kamertemperatuur
150 gram kerstomaatjes
ruime, lage ovenschaal

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Maak de broccoli schoon. Verdeel in roosjes en snij de stronk in stukken. Kook de broccoli 3-4 minuten en giet af. Laat goed uitlekken.
  • Doe 100 gram van de broccoli (vooral de stronkstukken) in een keukenmachine. Voeg de pesto en 1 eetlepel olijfolie toe. Pureer het geheel. Maak op smaak met zout en peper.
  • Bestrijk de onderkant van de zalm met een beetje van de olie en bestrooi met wat zout en peper. Leg de vis in de schaal. Bestrijk de bovenkant met het broccoli-pestomengsel. Verdeel de resterende broccoli en de tomaatjes over de schaal. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
  • Zet de ovenschaal op een rooster in het midden van de oven en bak de zalm in 12 minuten rosé/gaar. Zalm hoeft niet door en door gaar te zijn.
  • Haal de vis uit de oven en sprenkel er eventueel nog wat olijfolie over en garneer met wat verse basilicum

Tip: Serveer met volkorenpasta, quinoa of bulgur.  

Dit is echt een voorbeeld van een recept dat boordevol goede voedingsstoffen zit: omega-3 vetten, vitamines, mineralen en antioxidanten. Allemaal nodig voor een goede weerstand. Wil je meer weten over gezond eten voor je weerstand? Schaf nu onze download "Werken aan je weerstand" aan. Je koopt het voor 9,50 euro in de webshop

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Oven recepten