zweedse aardappelschotel met ansjovis

Verleiden op z'n Zweeds doe je met Janssons frestelse, een klassieker uit de Zweedse keuken. Met deze schotel gooi je gegarandeerd hoge ogen.

Deze ovenschotel is echt heel eenvoudig te maken en veel heb je er niet voor nodig: aardappelen, uien, ansjovis, room en een beetje geduld.

Voor deze schotel voor ongeveer 6 personen verwarm je de oven voor op 180 graden. Rasp aardappelen (1 kilo voor 6 personen) heel grof. Snijd 3 grote uien in reepjes. Meng de aardappelen met de uien, flink peper en leg het in een ovenschaal. Stop er stukjes ansjovis tussen, ongeveer 2 blikjes. Giet er dan 750 ml slagroom over (tja dit is geen mager gerecht hoor!) en sprenkel de olie van de blikjes ansjovis erover. Zet de schotel een uur in de oven. Eerste helft afgedekt, het laatste half uur laat je de schotel een lekker bruin korstje krijgen.

 

Eet er een frisse salade bij, bijvoorbeeld van ijsbergsla. Een witlofsalade smaakt er ook lekker bij. 

Meer groenten en vaker vis op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Oven recepten