Moet een bolognesesaus gehakt bevatten? Nee. Dat bewijst dit bologneserecept waarin we het gehakt vervangen door linzen. Probeer het eens! 


4 personen</span">
bereiden: 40 minuten</span">


Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
1 rode peper
2 stengels bleekselderij
2 wortels
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels Italiaanse kruiden
200 gram (zwarte of rode) linzen (beluga linzen)
1 blik gepelde tomaten
2 dadels
3 eetlepels balsamicoazijn
bosje verse basilicum

Bereiden

  • Pel en snipper de ui, knoflook en rode peper. Snij de bleekselderij en wortel in kleine blokjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de gesneden groenten, ui, knoflook en peper een paar minuten op zacht vuur.
  • Voeg de kruiden toe en schep de linzen erdoor. Bak de linzen 1 minuut mee. Voeg vervolgens de gepelde tomaten, 400 ml water en ½ theelepel zout toe en breng alles tegen de kook aan.
  • Snij de dadels in stukjes en schep ze door de saus. Voeg de balsamicoazijn toe en laat het geheel minimaal 30 minuten zachtjes koken.
  • Voeg eventueel iets vocht toe om te voorkomen dat de saus aanbakt. Pluk de blaadjes van de basilicum. Maak de saus op smaak met zout en peper. Pureer met een pureestamper of met een staafmixer in de pan een deel van de saus. Niet alles hoeft glad te zijn.

Lekker op volkoren spaghetti of courgetti. Garneer met de basilicumblaadjes.     

Wil je meer vega eet inspiratie, schaf dan ons slanke vega PuurGezonde maandmenu aan voor slechts € 4,95 in de webwinkel  

Recepten met peulvruchten