hoe maak je Griekse salade

Met zo'n salade kom je makkelijk aan je hoeveelheid groenten!!

lunch- of voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 10 minuten


Ingrediënten

1 kleine ui
3 rijpe trostomaten
½ komkommer
1 kleine gele of rode paprika
3 eetlepels olijfolie
4 takjes peterselie
100 gram feta in blokjes
75 gram Griekse olijven
½ theelepel marjolein of oregano

Bereiden

  • Pel de ui en snij in dunne ringen. Was de tomaten en snij in partjes. Schil de komkommer, halveer in de lengte en snij in plakjes. Maak de paprika schoon en snij in dunne halve ringen.
  • Doe de groenten in een kom en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met peper. Meng alles goed door elkaar. Hak de peterselie grof. Verdeel de salade over vier bordjes.
  • Garneer met feta, olijven, peterselie en marjolein of oregano.

 

Meer zomerse mediterrane salades vind je in ons Puurgezond slanke mediterrane maandmenu. Suggestie voor 4 weken lang mediterraan eten bij ontbijt, lunch en diner.
Zo eet jij gemakkelijk PuurGezond. Schaf het aan in onze webwinkel

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Saladerecepten