hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 30-40 minuten
Ingrediënten
halve courgette, in plakjes van ongeveer 0,5 cm
600 gram kerstomaatjes
2 el olijfolie
1 theelepel tijm (vers of gedroogd)
2 teentjes knoflook, uitgeperst
3 eieren
125 ml crème fraîche
125 ml melk
2 el kikkererwtenmeel
125 gram zachte witte geitenkaas
handje zwarte olijven
zout en peper
ovenschaal (doorsnede 24 cm), ingevet
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel de plakjes courgette over de bodem van de schaal. Hussel de tomaatjes met olijfolie, tijm en knoflook en leg deze op de courgette. Rooster de groenten ongeveer 15 minuten in de oven, tot de tomaatjes gerimpeld zijn.
- Doe de eieren in een hoge beker en voeg de crème fraîche, melk, het kikkererwtenmeel en een snuf zout en peper toe. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.
- Schenk het eiermengsel over de groenten. Verkruimel de geitenkaas en verdeel samen met de olijven over de taart. Bak de taart in 25-30 minuten gaar in de oven.
- Laat de taart ongeveer 10 minuten rusten voor je deze aansnijdt.
Tip
Bij een clafoutis gebruik je veel ei en maar weinig bloem. In deze versie gebruiken we kikkererwtenmeel. Dit meel heeft een sterke bindkracht en een beetje nootachtige smaak. Het is bij de meeste supermarkten te koop. Door het kikkererwtenmeel is deze taart glutenvrij. Ook bevat deze clafoutis maar heel weinig koolhydraten.
Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor €21,-