Tomatensalsa

Een tomatensalsa van verse tomaten is erg lekker bij allerlei gerechten. Denk aan gebakken vis, <link https: www.puurgezond.nl kijk video-hoe-maak-je-gehaktballetjes external-link-new-window>gehaktballetjes of <link record:news:1328>falafel. Maar het smaak ook heerlijk als dip of als sausje voor een <link record:news:4156>tortilla maaltijd. Met dit basisrecept heb je altijd zo een lekkere salsa op tafel staan.

Haal uit 3 rijpe tomaten de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Meng dit met 2 eetlepels uitgelekte kappertjes, een zeer fijn gesnipperd sjalotje (of een ½ ui), 1 klein fijngehakt teentje knoflook. Hak een klein bosje bladpeterselie fijn en meng dit samen met een scheutje balsamicoazijn en ca 3 eetlepel olijfolie door de salsa. Voeg zout en peper naar smaak toe.

 

Tips

  •  Extra hartig met 3-4 fijngesneden ansjovisjes
  •  Extra pittig met een fijngesneden rode of groene peper

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met tomaten