Vis in een pakketje

Vis bereiden is supergemakkelijk als je de vis verpakt en dan gaart in de oven. Vouw de pakketjes goed dicht en alle aroma’s blijven bewaard.

hoofdgerecht
2 personen


bereidingstijd: 15 minuten
oventijd: 15 minuten

Ingrediënten
bakpapier
3 eetlepels olijfolie
1 rode ui
½ rode paprika
2 kleine tomaten
2 stuks visfilets van 125 gram elk (bijvoorbeeld koolvis, kabeljauw, schelvis)
1 citroen
verse tijm 60 ml witte wijn (niet te zoet), of eventueel 60 ml witte druivensap

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Knip 2 stukken bakpapier van 20x25 cm en smeer deze in met een beetje van de olie.
  • Pel de ui en snij deze in ringen. Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes. Snij de tomaten in plakjes.
  • Verdeel de groenten over het bakpapier. Leg op elk stuk bakpapier een visfilet.
  • Bestrooi de visfilet met zout en peper.
  • Pers de helft van de citroen uit. Druppel over elke filet 1/2 eetlepel citroensap. Ris de blaadjes van de tijm en verdeel deze over de vis. Verdeel over elke filet 1 eetlepel olijfolie
  • Vouw het bakpapier dicht en maak zo stevige pakketjes. Zet de pakketjes op een bakplaat en bak ze gedurende 10-15 minuten, of iets langer als het dikke visfilets zijn. Je kunt testen of de vis gaar is door een pakketje te openen. Als de vis ondoorzichtig is, is deze gaar.
  • Serveer met een partje citroen. Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes en bijvoorbeeld gekookte broccoli.  

Vaker vis op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,-  

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.