image-674
(foto: Christel Vondermans)

Ja hoor, er zijn heus nog armlastige kinderkes die in deze krokusvakantie níet gaan skiën, langlaufen of even naar de winterzon vliegen. Wat dan te doen met deze stumperds? Koekjes bakken natuurlijk.

Doe 100 gram witte basterdsuiker, 200 gram bloem en 1 theelepel zout in een kom. Doe er 120 g boter bij en snij deze met 2 messen in stukjes. Doe er dan 4 eetlepels melk bij en kneed het deeg tot een stevige bal. Verdeel het deeg in 2 stukken. Voeg aan het ene deel een zakje vanillesuiker toe. Voeg aan het andere deel 2 eetlepels cacaopoeder toe.
Kneed beide delen goed door en rol elk uit tot een dunne lap, smeer ze in met een beetje water, leg de lappen op elkaar en rol ze stevig op. Verpak de rol in plasticfolie en laat die minstens 30 minuten in de koelkast opstijven.
Snij vervolgens dunne plakken van het deeg. Verwarm de oven voor op 160 ºC en bak de koekjes in 25 minuten (op een bakplaat in het midden van de oven) gaar en goudbruin. Fijne vakantie!

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor zoete snacks