Hoe maak je crème fraîche?

Heb je nog slagroom en een beetje karnemelk in de koelkast staan? Maak dan eens zelf crème fraîche. Erg makkelijk en nog lekkerder dan uit een pakje. Je moet wel geduld hebben, maar het resultaat mag er wezen!

Verwarm 250 ml gepasteuriseerde slagroom lauwwarm. Schenk dit in een potje of bakje. Voeg vervolgens 2 eetlepels (25 ml) karnemelk toe. Roer het goed door elkaar. Dek met behulp van keukenpapier en een elastiekje de bovenkant van het potje of bakje af. Laat het mengsel vervolgens op kamertemperatuur 24 uur staan. Roer na 24 uur door en zet het vervolgens nog 24 uur in de koelkast. Na 2 dagen is je crème fraîche klaar.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met zuivel