Hangop

Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Onze grootmoeders deden dat regelmatig, want het was vroeger gewoonweg niet in in een pak of een pot te koop. Heerlijk als toetje met verse fruit.

Schenk 1 literpak of fles yoghurt leeg in een theedoek (zonder luchtjes) in een vergiet. Laat het in de koelkast uitlekken.

Na een paar uur is er een heerlijk romige dikke hangop over.

Maak banaan, mandarijn, sinaasappel of peer schoon. Rooster een hand hazelnoten in een droge koekenpan. Meng de hangop met het fruit en vloeibare honing naar smaak. Hak de noten grof en strooi die over de hangop.

Tips

  • Ook heerlijk met verse aardbeien, bessen of frambozen.

Weet je dat hangop boordevol eiwit zit? Een voedingsstof die je nodig hebt voor het in stand houden van je spieren. Zeker als je een dagje ouder wordt, is het belangrijk op het eiwitgehalte van je voeding te letten. Dat geldt al vanaf de leeftijd van 60 jaar.

Wil je weten hoe je met voeding je lichaam gezond houdt tot op hoge leeftijd? We hebben een praktische cursus gemaakt in een mooie digitale uitgave die je kunt aanschaffen in onze website. Te koop voor €9,50 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.