Bouillon is hot! Maar daarvoor hoef je niet naar een trendy bouillonbar. Dat kun je ook zelf maken. Kippenbouillon bijvoorbeeld. Het is ook een goede basis voor sauzen en soep. Vraag bij je poelier of slager kipkarkassen. Die kun je vaak gratis krijgen. Als je van plan bent om een kippensoep te maken, gebruik dan een soepkip. Het vlees kun je later gebruiken voor in de soep.

Verwarm je oven tot 180 graden Celsius. Doe 2 kipkarkassenof 1 soepkip op een plateau in de oven tot ze bruin worden aan de buitenkant en lekker gaan ruiken.

Vul een grote pan met water en de kip en zet op hoog vuur. Snij vervolgens 1 ui, een halve bol knoflook, 1 prei en 2 stengels bleekselderij in grove stukken. Als het water begint te koken, doe je dit samen met ½ eetlepel peperkorrels, 2 blaadjes laurier en een half bosje tijm bij het kokende water en draai je het vuur laag.

Laat het geheel een uur langzaam trekken. Langer kan geen kwaad. Als je bouillon lekker smaakt, moet je de bouillon van de rest scheiden. Zeef e bouillon.

Eet dit zo bijvoorbeeld met wat fijngesneden prei of gebruik het als basis voor sauzen of een lekkere soep. Als je kippensoep gaat maken, pluk dan het vlees van de kip die gekookt is en doe het vlees terug in de soep.

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.