PuurGezond cursus leef je dagen gezonder

Met deze cursus (als download/e-book)  leer je stap voor stap je leefstijl te verbeteren.

Gezond gewichtCursus

9,50 €

Meer nodig? In het winkelmandje kun je de aantallen wijzigen.

9,50 €

Ministers, artsen en het RIVM hebben de mond vol van “een gezonde leefstijl”. Maar wát is dat nou precies? En vooral: hoe ziet een dag eruit als je een gezonde leefstijl hebt? PuurGezond maakt het begrip “gezonde leefstijl” eindelijk praktisch met de cursus “Leef je dagen PuurGezond’.

Kleine aanpassingen, groot effect

Een gezonde leefstijl is meer dan twee keer per week sporten of soms fruit eten bij je ontbijt. Het gaat om bewuste keuzes, die je de hele dag door maakt. Een gezonde leefstijl gaat de hele dag door, vanaf het moment dat je opstaat tot en met dat je naar bed gaat. Door kleine aanpassingen kan je de dag ongemerkt veel gezonder maken. Kies voor veranderingen die bij jouw voorkeuren en ritme passen. Dan wordt gezond leven geen opgave, maar iets dat vrijwel vanzelf gaat.

Nudgen, triggers en kleine stapjes

In de cursus “Leef je dagen PuurGezond” wordt gebruik gemaakt van bekende en wetenschappelijk onderbouwde technieken uit de gedragsverandering en leefstijlcoaching. Een voorbeeld is nudgen: het aanpassen van je eigen leefomgeving zodat die gezonder wordt. Een ander voorbeeld is het toepassen van triggers: zorgen dat je een ongemerkte prikkel krijgt om gezond gedrag te vertonen. Mary Stottelaar: ‘Zo help je jezelf om ongemerkt gezonder te gaan leven. Het helpt nu eenmaal niet om je hele leven in één klap gezonder te willen maken. Dan val je na een tijd weer terug in oude gewoontes. Wat wél werkt, is om kleine stapjes te maken, die aansluiten bij je eigen ritme en voorkeuren. Het voelt dan alsof je je nauwelijks inspant, maar ongemerkt bereikt je daardoor veel meer. Bovendien geven die kleine stapjes een blijvend resultaat.’

Met deze cursus leer je stap voor stap je leefstijl te verbeteren.

Let op dit is een download. Na betaling kun je inloggen op onze website en dit document is dan als download beschikbaar onder de bestellingen in “mijn PuurGezond”