Hoe maak je bloemkoolpizza

Ideaal voor iedereen die koolhydraatarm wil eten! Maar ook als je gewoon meer groenten in de maaltijd wil hebben. Maak eens een pizzabodem van bloemkool.

Rasp of maal in de keukenmachine 1 kleine bloemkool (750 gram). Maal het heel fijn. Meng er 2 eieren, 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel Italiaanse kruiden en een snufje zout door. Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat: maak 1 grote of 2 kleine pizzabodems
Bak deze 20-25 minuten voor op 180 °C. Haal de bodem uit de oven, besmeer met wat tomatensaus en beleg naar keuze. Bak de pizza’s in 15 minuten op 200 °C helemaal gaar.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met Bloemkool