Hoe maak je hangop?

Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Onze grootmoeders deden dat regelmatig, want het was vroeger gewoonweg niet in in een pak of een pot te koop. Heerlijk als toetje met verse fruit.

Schenk 1 literpak of fles yoghurt leeg in een theedoek (zonder luchtjes) in een vergiet. Laat het in de koelkast uitlekken.

Na een paar uur is er een heerlijk romige dikke hangop over.

Maak banaan, mandarijn, sinaasappel of peer schoon. Rooster een hand hazelnoten in een droge koekenpan. Meng de hangop met het fruit en vloeibare honing naar smaak. Hak de noten grof en strooi die over de hangop.

Tips

  • Ook heerlijk met verse aardbeien, bessen of frambozen.
583775579427579428579429583776 583777 583137
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
0  
Vind ik leuk
0
Geen reacties0
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:

Geen reacties

zoetzure prei

Zoetzure prei met spaanse peper

Prei een saaie groente? Niet als je het op deze manier bereidt. Lekker bij een Indische of Chinese maaltijd.

2 personen
bereidingstijd: 20 minuten

Lees meer
Rucola-bietjes salade

Rucola-bietensalade met geitenkaas

Wat een heerlijke combi: bieten, geitenkaas en noten!

lunchgerecht
2 personen
bereidingstijd: 10 minuten

Lees meer
Aubergine gehaktballetjes

Auberginegehaktballetjes

Verlang je naar eten dat goed voor je is en ook nog eens supermakkelijk te maken is? Kies aubergine. Met deze paarse held maak je hartverwarmende gerechten waar je iedereen héél blij mee maakt.

6 personen
bereidingstijd: 50 minuten

Lees meer
Hoe maak je kruidenspread?

Hoe maak je kruidenspread?

Lekker op brood, zo’n kruidenspread, maar kruiden moet je vaak met een vergrootglas zoeken. Maak het eens zelf.

Lees meer
koolhydraatarm ontbijt salade zalm avocado

Ontbijtsalade met zalm en avocado

Op zoek naar een lekker en gezond koolhydraatarm ontbijt? Probeer deze snelle ontbijtsalade voor 2 personen.

Lees meer
hoe maak je bloemkoolcouscous

Hoe maak je bloemkoolcouscous?

Het is helemaal in om groenten steeds meer de hoofdrol te geven in je maaltijd. Bijvoorbeeld door je rijst of couscous te vervangen door bloemkoolcouscous. Natuurlijk hebben supermarkten er al op ingespeeld en kun je daar nu bloemkoolcouscous kopen....

Lees meer
Citrussalade

Citrusvruchtensalade

Natuurlijk is citrusfruit lekker om gewoon te eten of uit te persen. Maar wat dacht je van deze heerlijke salade als nagerecht? Echt een aanrader!


4 personen
bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
hoe maak je worteltaart

Hoe maak je worteltaart?

‘Bakker, heeft u worteltaart?’ Zo begint een overbekende mop. De clou van de mop (‘Vies he?’) klopt natuurlijk niet, want worteltaart is heerlijk!

Lees meer
Courgettepannenkoekjes met feta

Courgettepannenkoekjes met feta

 Mmmm, lekker deze kleine pannenkoekjes met courgette. 


4 personen
bereidingstijd: 10 minuten

Lees meer
balsamicodressing

Hoe maak je balsamicodressing?

Balsamicoazijn is een perfecte smaakmaker. Een scheutje van deze Italiaanse lekkernij is heerlijk door de zelfgemaakte tomatensaus, een stoofschotel of ratatouille. Enkele druppels zijn ook lekker over verse aardbeien. En natuurlijk kun je deze azijn...

Lees meer
Pompoenpannenkoek

Pompoenpannenkoek

Dit recept kregen we van een van de winnaars in de PuurGezond GroenteChallenge. Een supertip om meer groenten in de lunch te stoppen.

1 persoon

Lees meer
Hoe maak je linzensoep?

Hoe maak je linzensoep?

Als er een soep is die altijd kan, ook qua geld, dan is het wel deze crisissoep: een heerlijk vullende maaltijdsoep met linzen als basis en een hele berg groenten.

Lees meer
Chinese kool met spek

Chinese kool met spek

Koop je wel eens Chinese kool? Een verrassend lekkere eenvoudig maaltijd met een bijzondere kool.
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
Cavolo Nero taart

Cavolo Nero taart

Cavolo Nero is het Italiaanse neefje van onze boerenkool. Dit wordt ook wel palmkool of Italiaanse boerenkool genoemd. Er staat nog steeds genoeg Cavolo Nero in de moestuin door de vrij zachte winter. In plaats van Cavolo Nero kun je ook boerenkool...

Lees meer
Hoe maak je feta in olie?

Hoe maak je feta in olie?

Misschien wel het meest beroemde product uit Griekenland: feta! De kaas gemaakt van geiten- en schapenmelk heeft een heerlijk licht scherpe smaak en is daardoor een uitstekende smaakmaker. In de supermarkt is feta (naturel) in een blok verkrijgbaar,...

Lees meer
Winterse vega Paella

Winterse vega paella

Paella is een hartverwarmend gerecht. Spruitjes, pastinaak, winterwortel en ui passen daar prima bij.

2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

 

 

Lees meer
Hoe maak je tortillachips?

Hoe maak je tortillachips?

Bij een Mexicaanse maaltijd mogen tortillachips met een homemade guacamole of salsa natuurlijk niet ontbreken. Als snack zijn ze natuurlijk ook niet te versmaden. Maar wist je dat ze heel gemakkelijk zelf kunt maken?

Lees meer
Vegan lasagne

Vegan Lasagne

Dit gerecht begon als een wild idee maar pakte zo goed uit dat het een blijvertje werd. We hebben de pastavellen vervangen door gebakken knolselderij, voor een heerlijke aard­achtige smaak. De basilicum-cashewroom is heel makkelijk te maken en maakt...

Lees meer
Noedelsoep

Hoe maak je noedelsoep?

Fijn voor de lekkere hartige trek tussendoor: noedelsoep. En als je niet naar de winkel wil voor een prijzig plastic cupje voorgekruide noedels met gedroogde groenten? Dan maak je het zelf, lekker snel!

Lees meer
Chocolade-hazelnoot

Pure chocolade met gember, sinaasappel en hazelnoot

Een heerlijke zelfgemaakte variatie met chocolade

bereidingstijd 10 minuten
wachttijd 1 uur

Lees meer