Kikkererwtencurry en munt-chilisaus

Heerlijk zo'n curry op z'n Mexicaans geserveerd als burrito vulling.

 

Voor 4 personen<
Voorbereiding: 35 minuten
Kooktijd: 50 minuten

Ingrediënten

Munt-chilisaus:
2 theelepels tafelsuiker
1 theelepel zout
1 eetlepelgehakte verse gember
1 kleine serranopeper of jalapeño, zonder zaadjes, gehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
75 gram munt, gehakt
2 eetlepels rijstazijn of appelciderazijn

Burrito’s:
3 grote tenen knoflook, fijngehakt
1 eetlepel fijngehakte verse gember,
1 jalapeño, schoongemaakt, zonder zaadjes, gehakt
1 grote ui, gehakt
1 eetlepel koolzaadolie
1½ eetlepel currypoeder
1 eetlepel gemalen komijn
500 gram aardappelen, in blokjes
80 gram krenten of rozijnen
zout
280 gram kikkererwten uit blik, uitgelekt
240 gram diepvriesdoperwten, ontdooid
60 gram koriander, gehakt
8 bloemtortilla’s 

Bereiden

  • Doe voor de munt-chilisaus de suiker en het zout in een blender of kleine keukenmachine, voeg met draaiende motor de gember, pepertjes en knoflook toe en hak er een fijne pasta van.

  • Voeg de munt en azijn toe en pulseer alles door elkaar.

  • Schraap de rand van de beker zo nodig schoon.

  • Schep de saus in een kleine kom en zet zolang in de koelkast

  • Hak voor de burrito’s de knoflook, gember en jalapeño in een keukenmachine tot een pasta. Doe er de gehakte ui bij en pulseer hem in grove stukjes.

  • Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en roerbak het uimengsel 5–6 minuten al roerend op matig vuur tot het licht goudbruin is.

  • Voeg het currypoeder en de komijn toe en blijf ongeveer 2 minuten continu roeren tot het mengsel flink geurt.

  • Doe er de aardappelen, 350 milliliter water en de krenten of rozijnen bij en voeg zout naar smaak toe.  

  • Breng zachtjes aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het mengsel ongeveer 30 minuten pruttelen tot de aardappelen gaar zijn. Roer er de kikkererwten, erwten en koriander door, kook ze ongeveer 3–4 minuten op matig vuur en maak de curry op smaak af.

  • Warm de tortilla’s intussen op in een hete koekenpan en wikkel ze in aluminiumfolie om ze warm te houden. 

  • Leg de warme tortilla’s op een bord en zet de curryvulling en de muntchilisaus in aparte kommen op tafel.

 

Dit recept is met toestemming overgenomen  uit: "VEGAN-het boek" van Unieboek uitgeverij Spectrum

Aardappelen passen perfect in een gezond eetpatroon, zeker als je volop varieert en ook regelmatig iets anders op tafel zet in plaats van aardappelen. Wil je op een gezond manier variëren, zorgen dat je alle voedingsstoffen die je nodig hebt binnenkrijgt en ook nog slank eten? Kijk dan eens bij onze maandmenu’s voor inspiratie. We hebben heel veel verschillende maandmenu met verschillende thema’s voor €7,50 per stuk te koop als download in onze webwinkel. Je kunt hier je keuze maken,

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met aardappelen