Hoe maak je aardappelpreisoep?

Je ziet het vaak op de kaart in hippe lunchtentjes: aardappelpreisoep. Een soep met simpele ingrediënten, maar een heerlijke smaak! Dat kun jij ook, gewoon thuis. 

Schil 500 g kruimige aardappelen en snij ze in blokjes. Maak 4 preien schoon en snij in ringen. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de aardappelen en prei 3 minuten op laag vuur. Voeg 1,5 liter water en 2-3 bouillonblokjes (of zelfgemaakte bouillonpasta) toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 15 minuten koken en pureer dan met een staafmixer.

Snipper een klein bosje bieslook. Breng de soep op smaak met peper. Schenk de soep in kommen en garneer elke kom met bieslook en een lepel crème fraîche.

Puur eten is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over hoe je op een gemakkelijk manier je voeding PuurGezond maakt? Lees ons basisboek 'Eet Meer, Lekker in je vel met PuurGezond' Je bestelt het voor 21 euro in onze webshop.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met aardappelen