recept makreel kookboekenweek gouden kookboek

hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten

Voor de aardappelkoekjes:

200 gram aardappels
2 eetlepels melk
1 ei, losgeklopt
1 bosuitje, fijngesneden
25 gram boter of olie

Voor de makreel salade:

1 gestoomde of gerookte makreel
1 grote of 2 kleine koolrabi’s
2 appels
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel natuur- of appelazijn
½ theelepel komijnzaad
100 gram rucola

Bereiden

  • Kook de aardappels in water in ongeveer 20 minuten gaar, of gebruik een restant gekookte aardappels.
  • Pureer de aardappels of prak ze fijn en klop er melk, ei, ui en peper door. Maak er platte koekjes van en bak ze in boter of olie aan beide kanten lichtbruin.
  • Fileer en ontgraat de makreel. Schil de koolrabi’s en snijd ze in dunne reepjes (julienne). Was de appels en snijd ook die in dunne reepjes.
  • Meng in een kom olie, azijn en komijn en meng dit met de koolrabi en de appel.
  • Verdeel op de borden een bergje rucola, schep daarop een portie koolrabi-appelsalade met makreel en leg er een aardappelkoekje op.

Dit recept komt uit het boek Liever Lokaal, de winaar van het Gouden Kookboek 2015 tergelegenheid van de Kookboekenweek

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met aardappelen