Knoflook

voorgerecht 4-5 personen

bereidingstijd: 20 minuten

prutteltijd: 3 uur

Ingrediënten

3 aardappelen
4 uien
30 (of meer) knoflooktenen
3 eetlepels roomboter
2 liter kippenbouillon (liefst zelf getrokken)
1 ei
sap van een halve citroen
verse bieslook

Bereiden

  • Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snipper de uien. Pel de knoflook en snij de teentjes in plakjes.
  • Verhit de boter in een soeppan en fruit aardappel, ui en knoflook.
  • Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt op een heel laag vuur minstens 3 uur zachtjes trekken.
  • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  • Kluts het ei met het citroensap en voeg dat vlak voor het opdienen toe (laat de soep dan niet meer koken).
  • Garneer met wat bieslook en wat vers gemalen peper.

Dit recept komt van Karin ten Kate,

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met aardappelen