Haringsalade

Vis eten is gezond, en helemaal haring eten want haring zit boordevol gezonde visvetten. Zet het regelmatig op het menu! Het past perfect binnen een PuurGezond eetpatroon.

lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

600 gram aardappels
6 nieuwe haringen
bosje verse bieslook (circa 15 gram)
100 ml Griekse yoghurt
3 sjalotjes
1 bosje radijs
150 gram gemengde sla
enkele takjes dille

Bereiding

  • Aardappels schillen, wassen en in plakken van circa ½ cm dik snijden. Aardappelplakken in 10 minuten gaarkoken. Haring in stukjes snijden. Bieslook fijnknippen. Sjalotten schoonmaken en snipperen. Radijs schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Yoghurt met grootste deel van de bieslook en de gesnipperde ui mengen. De aardappels met yoghurtmengsel, de radijs en de haring mengen.
  • De sla over vier borden verdelen. Aardappelmengsel op de sla scheppen. Dille erboven fijnknippen.

Meer weten over PuurGezond eten? Schaf ons boek Eet Meer! aan. Hierin lees je precies wat je kunt doen om je voeding blijvend gezond te maken. Met veel recepten en 3 voorbeeld weekmenu's. Voor slechts 21 euro eet jij voortaan gezond. Bestel het hier

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met aardappelen