Spinaziestamppot

Wist je dat je van verse spinazie ook een heerlijke stamppot kunt maken? Lekker snel en gemakkelijk een gezonde maaltijd op tafel.

 

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

250 gram aardappels
250 gram knolselderij
1 ui
1 teentje knoflook
300 gram (wilde) verse spinazie
scheutje room

 

Bereiden

  • Schil de aardappels en de knolselderij. Snij in stukken en kook alles samen gaar in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en knoflook zacht en iets bruin.
  • Giet de aardappels en knolselderij af. Snij de wilde spinazie in repen en de stelen in stukjes. Pureer de aardappels met de knolselderij, roer er een scheutje room door en de ui door.
  • Houd de pan warm op de hittebron en schep beetje bij beetje de spinazie door de puree. De spinazie moet slinken. Breng de stamppot op smaak met peper en zout.

Je kunt spinaziestamppot serveren met vlees, gehaktbal of kipfilet. Maar ook met kabeljauw

Vega kan ook: lekker met gebakken in sojasaus gemarineerde tahoe of tempé of met gehakte noten.

Deze stamppot bevat 300 gram groente per persoon. Een echte groenteboost dus. Meer groenten op het menu is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond" Te koop in onze webshop voor €21,- 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met aardappelen