Deze super gevulde lunchsalade zit vol heerlijke gezonde ingrediënten: groenten, fruit en noten.

4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 40 minuten

Ingrediënten
4 rode uien
4 eetlepels olijfolie
400 gram groene asperges
4 verse vijgen
1 rode peper
2 eetlepel balsamicoazijn
1 teentje knoflook
60 gram walnoten
100 gram gemengde sla
150 gram Hollandse blauwaderkaas

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de uien en snij ze in dikke plakken. Leg de plakken op een bakplaat, bestrooi met zout en peper en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bak de uien in de oven in 30-40 minuten gaar.
  • Snij de droge uiteinden van de groene asperges en snij de asperges in stukken van ca. 3 cm. Kook de asperges in ca. 6 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel af met koud water. Laat ze afkoelen.
  • Maak de vijgen schoon en snij ze in kwarten. 
  • Snij de peper (zonder zaadjes) in reepjes. Meng de rest van de olijfolie met de azijn, de peper en pers de knoflook erboven uit. Hak de noten fijn en schep deze door de dressing.
  • Verdeel de sla over borden of een grote schaal. Leg de gebakken uien, de vijgen en de uitgelekte asperges erop en verdeel de dressing erover. Snij de kaas in kleine blokjes en verdeel deze over de salade.

Lekker met volkoren stokbrood

Meer groenten, fruit  en vaker noten op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor € 21,-.

Recepten met asperges