Bramenmuffins

Zomers fruit kun je perfect verwerken in muffins. Probeer het eens: ze zorgen voor een natuurlijk zoete smaak en je hebt minder suiker nodig.

10-12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten

Ingrediënten

150 gram (spelt)bloem
2 theelepels bakpoeder
50 gram boter
2 eetlepels honing
2 eetlepels amandelmeel (kant en klaar of zelf maken)
3 eetlepels sinaasappelsap en rasp van 1 sinaasappel
225 gram bramen
1 ei
scheutje karnemelk (2 eetlepels)
2 eetlepels amandelschaafsel
muffinvorm voor 10-12 muffins

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de bramen af.
  • Meng de bloem met het bakpoeder. Smelt de boter. Meng dit door de bloem. Voeg de honing, amandelmeel, sinaasappelsap en -rasp toe. Voeg de bramen toe.
  • Roer het ei en de karnemelk erdoor. Het mengsel moet in een dik lint van de lepel lopen.
  • Vul de muffinvormpjes met het beslag en leg op elke muffin wat amandelschaafsel. Bak de muffins ca. 30 minuten in de oven gaar en bruin.
  • De bramen kunnen door allerhande fruit worden vervangen.  Nu zijn bramen erg lekker maar het kan bijvoorbeeld ook met (kruis)bessen, aardbeien, appel of rabarber.

Meng er ook eens wat noten door.

Wil je meer inspiratie voor lekkere zomerse recepten die toch slank en gezond zijn: schaf ons PuurGezond zomermenu aan met voor 4 weken recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Zo ben je gezond bezig. Slechts €7,50 in onze webshop

 

 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met fruit