Hoe maak je vlierbessen-bramenjam?

Vlierbessen-bramenjam maak je omdat de smaken elkaar heerlijk aanvullen. En omdat het fruit rond de zelfde tijd (nu dus) te plukken is natuurlijk. Een pure vlierbessenjam kan vrij heftig van smaak zijn en de bramen geven er ook wat zachtheid en zoet aan. Het resultaat is een heerlijke kruidige jam met een stevige smaak.
Lekker voor een lange herfst en winter!

Ris 400 gram vlierbessen met een vork van de takken. Let erop dat er geen steeltjes aan blijven zitten want dat is niet lekker in je jam. Was 600 gram bramen en de vlierbessen en laat ze uitlekken. Meng de bramen en vlierbessen met 1 kilo geleisuiker in een kom. Kook het mengsel in een pan en laat het 5 minuten flink doorkoken.
Giet de jam kokendheet in goed schoongemaakte potten. Draai de deksel erop en laat ze 5 minuten op de kop staan. Laat de jam afkoelen en je hebt een mooie voorraad voor de herfst en winter.

Eet smakelijk!

Dit recept komt van www.vlierbessen.nl van Okke Amerongen

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten met fruit