Deze granola bevat door de sojabonen veel meer eiwit dan gewone granola. Vult extra goed.

10-12 porties
10 minuten bereidingstijd
15-20 minuten oventijd


Ingrediënten
2 eetlepels kokosolie
2 eetlepels honing
150 gram gekookte sojabonen
100 gram speltvlokken
100 gram havervlokken
50 gram lijnzaad
1 theelepel kardemonpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
100 gram gedroogde cranberries

bakpapier

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 170 °C. 
  • Smelt de kokosolie. Roer de honing door de kokosolie en schep de sojabonen erdoor. Voeg de vlokken, lijnzaad, kardemon en kaneel toe en schep goed om.
  • Verdeel alles over een bakplaat die je met bakpapier hebt bekleed. Zet het geheel 20 minuten in het midden van de oven tot de granola krokant is.
  • Laat afkoelen. Meng de afgekoelde granola met de gedroogde cranberries. Bewaar in een goed afgesloten pot.

Tips

  • Heerlijk met yoghurt of kwark eventueel met wat vers fruit

Recepten met granen