Hoe maak je volkorenkruidkoek?

Koek zoet en ongezond? Deze kruidkoek van volkorenmeel met dadels en noten past in een PuurGezond eetpatroon. Lekker bij de koffie of thee.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Hak 150 gram gemengde noten en 5 dadels (liefst Medjoul) grof.
Klop 1 ei los. Meng 250 g volkorenmeel, 1 theelepel bakpoeder, 300 gram Griekse yoghurt, 1 ½ eetlepel koekkruiden, snufje zout en 2 eetlepels honing  met de noten en de dadels. Voeg 50 ml water toe en schep goed om. Dit kan gewoon met een spatel of lepel, je hebt geen mixer nodig. Blijft het deeg te droog, voeg dan nog een beetje extra water toe.

Vul de cakevorm met het mengsel en bak de koek in ongeveer 30 minuten gaar.

Je kunt controleren of de koek gaar is door er met een satéprikker in het midden in te prikken. Komt deze er droog uit, dan is de koek gaar.

Leuk hè, genieten van iets dat je zelf gemaakt hebt?! Wil je meer homemade-recepten? Dan is het boek "7 inzichten voor een blijvend goed gewicht" een aanrader. Het bevat maar liefst 100 recepten.

Recepten met granen