Currypasta zelf maken

Hoe maak je currypasta?

Toegegeven: currypasta uit een pot is reuze handig om in huis te hebben. Maar het is en blijft een potje…. Zelf currypasta maken is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Je kunt er meteen een flinke hoeveelheid van maken. 

Lees meer
homemade kip tikka masala

Hoe maak je Tikka Masala?

Het is misschien wel een van de populairste Indiase maaltijden uit een pakje: kip tikka masala. Eigenlijk te gek voor woorden dat dat uit een pakje komt. Als je je kruidenkastje eenmaal gepimpt hebt met wat speciale kruiden kun je het prima zelf maken. Nu wil je nooit meer anders….

Lees meer
mangochutney

Hoe maak je mangochutney?

Soms zijn ze voordelig te koop: mango’s. Sla dan je slag en koop er een paar voor een echte Indiase mangochutney. Zelfs als ze niet rijp zijn, kun je er uitstekend chutney van maken. De mangosmaak wordt dan nog meer uitgesproken en voller.

Lees meer
Kip Madras

Hoe maak je kip madras?

In onze serie ‘wereldgerechten homemade’ een zeer geliefd recept: kip madras. Dit gerecht uit de Zuid-Indiase stad Madras wordt traditioneel met lamsvlees gemaakt. Ook lekker om zelf te proberen zonder zakjes of pakjes!

Lees meer
Naanbrood

Hoe maak je naanbrood?

Een kant-en-klaar naanbrood is natuurlijk zo gekocht en opgewarmd, maar zelf maken is verrassend gemakkelijk, erg leuk en minstens zo lekker.

Lees meer

Met een papje

Zodra de voordeur opengaat, walmt een putlucht vanuit de keuken de gang in. “Mam, wat eten we vanavond?” Het is een overbodige vraag, maar nog even hoop ik dat het niet waar is. Met mij moet het veel kinderen zo vergaan zijn. Wie oud genoeg is, kent de  tv-tune van de ‘Film van ome Willem’: “lust je...

Lees meer
Boter smelt

Wat is ghee en waar kan ik het voor gebruiken?

Ghee is de Indiase versie van geklaarde boter. Het vocht en melkeiwitten worden daarbij gescheiden van het botervet en het is een prima product om in te bakken of braden.

Je kunt het kant-en-klaar kopen, maar ook gewoon zelf maken. Verhit daarvoor boter (minimaal 2 pakjes is meest efficiënt)...

Lees meer
indiase curry met papadums

Indiase curry met pappadums

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer