Bord pasta met rode saus en garnalen

Tomaten, knoflook, citroen en vis: dat is een wereldse combinatie. Probeer deze makkelijke variatie op een gewone tomatensaus.

Hoofdgerecht
4 personen
45 minuten bereidingstijd

Ingrediënten
1 grote teen knoflook
1 ui
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel oregano
½ citroen
2 blikken gepelde tomaten
1 eetlepel witte wijnazijn (of witte wijn als je die open hebt staan)
100 gram roze garnalen of stukjes inktvis
150 gram gekookte mosselen (zonder schaal)
250 gram stevige visfilet (schelvis of roodbaars)
Handje rucola

Bereiden

  • Pel en snipper knoflook en ui.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui en de knoflook zachtjes zodat het heerlijk begint te ruiken.
  • Voeg de oregano toe en bak dit een paar seconden mee.
  • Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Voeg de citroenrasp en de gepelde tomaten toe aan de ui en laat alles op een laag vuur pruttelen. Minimaal 30 minuten.
  • Voeg 1 eetlepel citroensap toe. Snij de vis in stukjes van 2x2 cm. Voeg de vis, garnalen/inktvis en mosselen toe en verhit de saus nog 5 minuten zodat de vis gaar is.
  • Maak de saus op smaak met zout en peper. Serveer met wat blaadjes rucola eroverheen.

Lekker bij zilvervliesrijst, bulgur of volkorenpasta.

Op zoek naar meer lekkere en gezonde variaties voor een pastasaus? We hebben een receptspecial gemaakt voor je met 20 fantastische pastagerechten. Te koop als download in onze webshop voor €4,-

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Mediterrane recepten