Hummus met pompoen

Leuk op tafel: verschillende soorten hummus om jouw favoriete groenten in te dippen. Proefde je al eens pompoenhummus? Zelf maken is eenvoudiger dan je denkt.

Bereidingstijd: 10 min
Oventijd: 25 min

Ingrediënten
400 gram pompoen

olijfolie
1 blikje kikkererwten (ca. 250 gram)
1 teentje knoflook
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels tahin
komijnpoeder
verse koriander
paprikapoeder

Bereiden

  • Verwarm de oven op 200 °C.
  • Snij de pompoen in parten, verwijder de zaadjes en de draden en snij de pompoen in blokjes. Schillen is niet nodig.
  • Meng de pompoen met een scheutje olijfolie, peper en zout en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster de pompoen in 20-25 minuten gaar.
  • Laat de kikkererwten uitlekken en hou een paar kikkererwten apart.
  • Pel de knoflook.
  • Doe de kikkererwten met de knoflook, pompoen, citroensap, tahin en een snuf komijnpoeder in de keukenmachine.
  • Meng alles tot een gladde crème en voeg eventueel wat olijfolie toe om de hummus mooi smeuïg te maken.
  • Garneer met de achtergehouden kikkererwten, fijngehakte koriander en wat paprikapoeder.

Meer peulvruchten op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons boek:"7 inzichtenvoor een blijvend goed gewicht"" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Mediterrane recepten