Rabarber uit de oven met amandel en havermout

In het voorjaar is het heerlijk genieten van verse rabarber. Het combineert goed met een knapperige deeglaagje. In dit recept maken we dat van amandelmeel en havermout.

nagerecht
4 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 20 minuten

 

Ingrediënten

6 stengels rabarber
100 gram amandelmeel
80 gram honing
100 gram boter
40 gram grove havermout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de rabarber schoon en snij deze in stukken van 3-4 cm. Vet een ovenschaal in en verdeel de rabarber over de bodem.
  • Doe de rest van de ingrediënten in een kom en snij de boter in kleine stukjes in het mengsel. Meng het geheel tot een kruimelig deeg. Verdeel het deeg over de rabarber.
  • Verwarm de rabarber 20 minuten in de oven tot de rabarber gaar is en de kruimels bruingebakken zijn.

Lekker met een schep Griekse yoghurt of een bolletje ijs.

Andere lekkere gezonde recepten met rabarber vind je natuurlijk ook in ons PuurGezond slank Lentemenu. Een compleet maandmenu met recepten voor ontbijt, lunch, warme maaltijd en tussendoortjes. Te koop als download in onze webwinkel voor €7,50

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Oven recepten