Druivensalade

Wist je dat druiven echt prima passen in een salade gecombineerd met kaas? Probeer het eens.

 

Lunch voor 2 personen
voorgerecht voor 4 personen
bereiden 15 minuten

Ingrediënten:

100 gram halloumi
1 kleine rode ui
75 gram gemengde sla
250 gram witte en/of blauwe druiven (eventueel gehalveerd)
50 gram walnoten
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wittewijnazijn
½ theelepel honing

Bereiden

  • Snij de halloumi in plakken en bak in een droge koekenpan bruin. Snij de ui in ringen.
  • Verdeel de sla over 2 borden, leg hier de rode ui en de druiven op. Verdeel de plakken halloumi en de walnoten over de salade.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en sprenkel over de salade.
  • Lekker met een stukje volkoren stokbrood.

Liever geen halloumi? Deze salade is ook heerlijk met gerookte kip.

Wil je meer zomerse salades? Je vindt deze in ons PuurGezond Slanke Zomermenu. dit is een download met suggesties voor 28 dagen lang slank en PuurGezond eten. Je schaft de download aan in onze webwinkel voor €7,50

 

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Saladerecepten