Soep met broodcroutons
Fotografie Voorlichtingsbureau Brood

Het valt me op dat er de laatste tijd zoveel verschillende soorten croutons kant-en-klaar te koop zijn. Croutons kun je heel gemakkelijk zelf maken. Veel lekkerder dan die standaard smaak. En zo verwerk je meteen mooi het oude brood dat je anders weggooit of aan de vogels voert.

Snij 2 sneetjes oud brood in blokjes. Pers 1 teentje knoflook boven 2 eetlepels olijfolie. Schep de broodblokjes erdoor.

Verhit een pan met een antiaanbaklaag en bak hierin de broodblokjes in ca. 5 minuten bruin en knapperig. Lekker als garnering over de sla, de gekookte spinazie of een kom soep.

<dl"><dt">Tips</dt"></dl">

  • Je kunt allerlei soorten brood gebruiken: volkoren, bruin en wit.
  • Meng ook wat fijngeknipte verse kruiden (basilicum, peterselie, bieslook) of gedroogde kruiden door de olie.
  • Bak een eetlepel zonnebloempitten, pompoenpitten of pijnboompitten mee. Heerlijk over de sla.
  • Voor pittige croutons: meng een mespunt chilipeper door de olie.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Saladerecepten