Salade met Hollandse Blauwaderkaas

Snel en simpel

 

voorgerecht of lunchgerecht
4 personen

Ingrediƫnten

100 gram veldsla of spinazie
50 gram eikenbladsla
2 peren
2 bosuitjes
200 gram Nederlandse blauwaderkaas bijvoorbeeld Blue de Grave
50 gram pecannoten
5 eetlepels walnotenolie
2 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel honing

Bereiden

  • Sla schoon maken en in stukjes verdelen. Sla over 4 borden verdelen. Peren schillen, in kwarten snijden en klokhuis verwijderen. Peer in repen snijden en besprenkelen met wat citroensap. Peer over salade verdelen.
  • Bosui schoonmaken en in ringetjes snijden. Kaas grof verkruimelen. Bosui, kaas en noten over salades verdelen.
  • Dressing kloppen van olie, azijn, honing, zout en peper. Dressing over salade sprenkelen en direct serveren.

Dit recept is niet alleen snel en simpel, het is ook vegetarisch. De kaas en noten zijn hier de vleesvervangers. Als je vlees goed vervangt, hoef je het helemaal niet te missen. Benieuwd hoe je gezond vegetarisch (en vooral lekker) kunt eten? Je leest het in de korte cursus Gezond vegetarisch eten

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Saladerecepten