Winkelmand
Inloggen
>
+
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Recepten van saus
Hoe maak je tzatziki?
Tzatziki, de overheerlijke knoflooksaus uit Griekenland, smaakt niet alleen heerlijk bij Griekse kofta (kruidige gehaktrolletjes) maar ook bij vis- of…
Hoe maak je pindasaus?
Pindasaus uit een potje? Nooit meer als je deze hebt gemaakt.Lekker bij de BBQ
Lasagne van aubergine
Aubergine is PuurGezond, want natúúrlijk zit ook deze groente vól met vezels, vitamines en mineralen. Deze auberginelasagne is vegetarisch en ook nog…
Hoe maak je tomatenketchup?
Tomatenketchup is waarschijnlijk wel in elke keuken te vinden. Zelf maken kan ook. Erg leuk om te doen en je ziet eens precies wat er nodig is voor…
Bloemkool met kaassaus
bijgerecht 4 personen
Goed gevulde tomaten-vissaus
Tomaten, knoflook, citroen en vis: dat is een wereldse combinatie. Probeer deze makkelijke variatie op een gewone tomatensaus.
Hoe maak je pasta bolognese?
Moeilijk is het niet, je moet alleen voor het beste resultaat even geduld hebben.
Hoe maak je satésaus?
Satésaus uit het schap of vriesvak van de supermarkt laat jij voortaan links liggen. Want als je deze zelfgemaakte saus eenmaal geproefd hebt, wil je…
Hollandse pesto van boerenkool
Uitgekeken op de boerenkoolstamppot? Maak eens een oerhollandse pesto van boerenkool!
Gnocchi met courgette-tomatensaus en kaas
hoofdgerecht 4 personen
Hoe maak je kip Hawaï?
Kip Hawaï is echt zo’n gerecht waarvoor je snel een pakje neemt, of een pot. Lekker gemakkelijk. Maar zelf maken kan ook. Misschien wel net zo…
Hoe maak je champignonsaus?
Een romige champignonsaus bij de varkenshaas, kan het klassieker? Toch is het gewoon erg lekker, ook bij de pasta. Probeer dit recept ook eens met…
Hoe maak je tomatensaus?
Tomatensaus maak je met ons ultieme recept en moeilijk is het niet. Er kan namelijk niets op tegen een homemade tomatensaus, waarvan de geur alleen al…
Hoe maak je bechamelsaus?
Bechamelsaus, de bekende witte saus voor over groente zoals bloemkool en over lasagne, is heel eenvoudig zelf te maken. Veel heb je er niet voor…
Courgetti met kikkererwtensaus
Veel groenten en veel peulvruchten dat is 2 x PuurGezond. En ook nog zo lekker! Probeer dit heerlijke gerecht van courgette-spaghetti met een saus met…
Vega Bolognese
Moet een bolognesesaus gehakt bevatten? Nee. Dat bewijst dit bologneserecept waarin we het gehakt vervangen door linzen. Probeer het eens!
Hoe maak je kerriesaus?
Omdat ik in de schappen van de supermarkt zoveel verschillende merken kant-en-klare kerriesaus zie staan, denk ik dat er ontzettend vaak kerriesaus…
Hoe maak je vanillesaus?
Warme vanillesaus smaakt heerlijk bij (warm) herfstfruit, ijs of gebak. Zo’n vanillesaus is heel gemakkelijk zelf te maken. Daar heb je geen zakje…
Hoe maak je teriyakisaus?
Houd je ook zo van wokken? Lekker snel vlees, of kip of vis roerbakken, flinke portie groente erbij en dan afblussen met een woksaus. En in die saus…
Hoe maak je pasta Putanesca?
In de supermarkt kun je kiezen uit potten, pakken, zakken en koelverse traiteurachtige tomatensaus. Maar zo’n tomatensaus maak je net zo gemakkelijk…
Hoe maak je zoete chilisaus?
Zoete chilisaus is echt een saus voor de liefhebbers. Heerlijk pittig en toch zoet. Het is daarom echt zo’n saus die je snel even uit de kast trekt om…
Hoe maak je een roomsaus?
Een lekkere romige saus krijg je door het maken van een roux – een mengsel van bloem en boter. Het is even een trucje om onder de knie te krijgen,…
Griekse visragout
hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 55 minuten
Hoe maak je harissa?
Ken je de pittige, kruidige saus harissa? Deze saus wordt in de Noord-Afrikaanse keuken vaak gebruikt. Bijvoorbeeld bij couscous of bij geroosterd…
1
2
3
»
back-to-top