image-2444

voorgerecht
2 personen
bereidingstijd: 10 minuten
kooktijd: 1 uur

Ingredienten

2 bieten
30 gram pijnboompitten
50 gram rucola
1 eetlepel extra vierge olijfolie
65 gram zachte geitenkaas of feta
1-2 eetlepel(s) huisgemaakte pesto

Bereiden

  • Was de bieten en kook deze gedurende 1 uur. Giet de bieten af en laat de bieten in koud water afkoelen. Wrijf vervolgens met je vingers het vel eraf en schil de bieten in dunne plakjes met een dunschiller of mandoline. Bedek twee borden met de bieten door de plakjes bijvoorbeeld gewaaierd neer te leggen.
  • Rooster de pijnboompitten geelbruin op middelhoog vuur in een droge koekenpan. Leg de rucola in het midden van het bord op de bieten. Besprenkel de bieten en sla met olijfolie. Brokkel de kaas erover.
  • Verdeel de pesto in kleine toefjes op de carpaccio. Voeg naar smaak nog wat peper toe. Bestrooi de carpaccio met de pijnboompitten.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Simpele recepten