Kikkererwten en zoete aardappel

Dit recept bewijst dat kikkererwten en zoete aardappel een prima combinatie vormen. Lekker en gezond, want dit recept zit boordevol groenten en peulvruchten.

 

.

2 personen

Bereidingstijd: 30 minuten 

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
1 rode paprika
1 zoete aardappel
150 g rundergehakt
1 a 2 theelepels Ras el hanout
1 klein blikje kikkererwten
½ blik tomaatblokjes
Verse bladpeterselie of koriander, gehakt
2 volkoren pita’s

Bereiden

  • Snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
  • Verhit de olie in een kleine braadpan en fruit de ui en de knoflook. Voeg het gehakt en de Ras el hanout toe. Bak het gehakt rul. Voeg paprika en aardappel toe en bak nog 4 minuten mee.
  • Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg kikkererwten en tomaatblokjes toe en laat met deksel op de pan nog 15 minuten stoven.
  • Breng op smaak met zout en peper en strooi er de groene kruiden over. Serveer met de pita’s.

 

Liever vegetarisch: laat het gehakt weg en gebruik iets meer kikkererwten

Vaker peulvruchten op het menu is gezond. Meer peulvruchten eten is daarom een van de pijlers van het PuurGezond eetplan voor een goede gezondheid. Meer over PuurGezond eten lees je in ons boek "Eet meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor 21 euro.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Simpele recepten