voorgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
2 sneetjes oud brood
1/2 rode ui
4 teentjes knoflook
1 rode paprika
750 gram rijpe trostomaten
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wijnazijn
1 theelepel suikerzout
keukenmachine
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Ontkorst het brood en snij in blokjes. Droog de broodblokjes circa 10 minuten in de oven tot ze krokant zijn.
- Pel de ui en de teentjes knoflook en snij in stukjes. Maak de paprika schoon en snij in stukjes.
- Ontvel de tomaten door ze even in kokend water onder te dompelen en dan met een scherp mesje het vel eraf te trekken. Verwijder de zaadjes.
- Doe de groenten, olijfolie, wijnazijn en suiker in de keukenmachine en meng tot een gladde crème. Voeg eventueel wat koud water toe om de soep wat te verdunnen.
- Koel de soep in de koelkast. Serveer de soep in koude kommen en bestrooi met de croutons.
Wil je meer soepinspiratie (ook voor koudere dagen) dan hebben wij een prachtige receptspecial voor je met 16 heerlijke PuurGezonde soepen. Je kunt deze aanschaffen in onze webwinkel voor €2,50