Geen idee wat je met pastinaak kunt doen? In dit recept combineren we koken en frituren. Zo ontstaat er een soep vol groenten, met knapperige pastinaak als topping.

4 - 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

4 pastinaken
2 preien
2 teentjes knoflook
olijfolie
800 - 1000 ml groentebouillon
2 blaadjes laurier
200 ml room
1-2 eetlepels grove mosterd

Bereiden

  • Maak de pastinaak schoon. Schaaf met een kaasschaaf ongeveer 24 dunne plakken van de pastinaak, snij de rest in blokjes.
  • Maak de preien schoon en snij in ringen. Pel en snipper de knoflook.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de prei circa 5 minuten.
  • Voeg 800 ml van de bouillon, laurierblaadjes, pastinaak en knoflook toe en breng aan de kook. Laat de soep, met een deksel op de pan, circa 10 minuten koken tot de pastinaak gaar is.
  • Verhit ondertussen een bodem olijfolie in een koekenpan tot deze heet is. Frituur de dunne pastinaakplakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Haal de blaadjes laurier uit de soep en pureer de soep met een staafmixer.
  • Roer de room en mosterd door de soep. Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de soep te dik is.
  • Verdeel de soep over 4 - 6 kommen, sprenkel er wat olijfolie over en garneer met de gefrituurde pastinaakplakken en versgemalen peper.

Tip:

  • Vervang de gefrituurde pastinaak eens door geroosterd amandelschaafsel
  • Ook lekker met fijngehakte peterselie als garnering
  • zo maak je pastinaak schoon: bekijk onze video

Met soep krijg je op een gemakkelijke manier lekker veel groenten binnen. Niet voor niets hebben we een Soep Special gemaakt, waarbij groenten vaak de hoofdrol hebben. Voor slechts € 2,50 schaf je deze download aan in onze webwinkel. 

Soep recepten