Bakplaat met spruiten, biet, wortel en pastinaak
Oven roasted winter vegetables with fresh herbs

Wedden dat iedereen zo spruitjes lust? Heerlijk deze combi met andere winterse groenten.

Groentegerecht voor 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 25 minuten

Ingrediënten
200 gram spruitjes
2 kleine winterwortels
2 rode bietjes
1 pastinaak
2 eetlepels olijfolie
enkele takjes verse tijm (of ½ theelepel gedroogde tijm)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  • Maak de spruitjes schoon. Snij de wortels in stukjes. Schil de bieten met een dunschiller en snij de bieten in kleine blokjes. Snij de pastinaak in stukjes.
  • Meng alle groente in een kom met de olijfolie, peper en een beetje zout. Verdeel de tijm erover.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten over de bakplaat.
  • Rooster de groenten in ongeveer 25 minuten gaar.

Lekker als groente bij stoofvlees of een vegetarische hachee en aardappelpuree.

Tip: ook lekker met pompoenstukjes in plaats van de wortel

Meer groenten op het menu: dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je ook leren PuurGezond te eten? Start dan met ons PuurGezond Plan. Dit is een compleet pakket dat bestaat uit ons boek PuurGezond Slank in 8 stappen, plus 10 weken lang een ondersteunende mail in je mailbox met tips en recepten om je in stappen mee te nemen door het boek. Zo pas je stap voor stap je eetgewoonten aan. Lees hier meer over het PuurGezond Plan.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.