Koolraapstamppot met rauwe andijvie

Wist je dat je in een stamppot ook heel goed 2 verschillende groentes kunt combineren? Probeer deze koolraap met andijvie-stamppot maar eens. 

hoofdgerecht
2 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

200 gram aardappelen
500 gram in blokjes gesneden koolraap
75 gram magere gerookte spekblokjes *
1 kleine ui
75 gram champignons
200 gram gesneden andijvie
1/2 dl melk
nootmuskaat
eventueel mosterd

* vervang door een handje gehakte, gerookte amandelen voor een vega(n) alternatief

 

Bereiden

  • Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Snij de koolraap in plakken en schil ze. Was de plakken en snij ze in blokjes. Kook de aardappelen samen met de koolraap in weinig water met een snufje zout in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Laat de blokjes spek in een koekenpan uitbakken. Pel en snipper de ui. Snij de champignons in plakjes.
  • Bak de ui en champignons ongeveer 5 minuten met de spekblokjes mee.
  • Giet de aardappelen met de koolraap af en stamp ze fijn. Roer de melk erdoor tot een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Schep de andijvie en het spekmengsel door de stamppot en breng deze op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel mosterd.

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond". Te koop in onze webshop voor € 21,-.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Recepten voor stamppot