Een heerlijk winters soepje van.... boerenkool. Want met deze groente vol vitamines en mineralen kun je veel meer kanten op dan alleen stamppot.

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

250 gram boerenkool (niet fijngesneden)
1 ui
1 teen knoflook
250 gram knolselderij
1 winterwortel
400 gram tomaten (of blik tomaatblokjes)
1 (groente)bouillontablet
1 klein blikje gekookte witte bonen

Bereiden

  • Maak de boerenkool schoon en verdeel het blad in grove stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de knolselderij en wortel in blokjes.
  • Breng 1 liter water aan de kook. Kook hierin de boerenkool, ui, knoflook, knolselderij en wortel 20 minuten. Snij ondertussen de tomaten in blokjes. Voeg de tomaten met bouillontablet toe.
  • Laat de witte bonen uitlekken en voeg ze toe. Kook de soep nog even goed door. Maak de soep op smaak met peper. 

Lekker met een snee desembrood met een beetje mosterd.

Tip: wil je dit gerecht met vlees maken? Voeg dan in plaats van de wittebonen een kleine ambachtelijke rookworst in plakjes toe. 

Meer inspiratie nodig voor lekkere winterse menu's? We hebben 28 complete PuurGezonde slanke dagmenu 's voor je op een rijtje gezet. Zo ben jij goed bezig deze winter. Je schaft deze als digitaal product aan voor € 7,50 euro in onze webwinkel.

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Vega recepten