Chili sin carne met chocolade

Hou je van chocolade? Maar heb je er al eens mee gekookt? Het geheiem van deze heerlijke chili sin carne (zonder vlees) is chocolade. 

4 personen
bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

500 gram rode kidneybonen uit blik (of zelf geweekt en gekookt)
3 uien
2 teentjes knoflook
olie
1 gele paprika
1 groene paprika
50 ml rode wijn
1 blik tomaten 
2 theelepels oregano
1 eetlepel komijnpoeder
chilipoeder naar smaak
50 gram zeer pure chocolade
1 lenteui
geraspte kaas

 

Bereidingswijze

  • Spoel de kidneybonen af en laat ze uitlekken. Pel de uien en de knoflook en snipper ze fijn. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes.
  • Fruit de ui en de knoflook in de olie. Voeg de paprikastukjes toe en laat even meestoven. Giet de wijn bij de groenten en laat alles even goed doorstoven zonder deksel.
  • Voeg de tomaten, de oregano, en het komijnpoeder toe. Kruid met chilipoeder en zout naar smaak. Breek de chocolade in stukjes en voeg ze toe. Laat nog 5 minuten sudderen.
  • Roer tenslotte de bonen door de groentesaus en laat alles goed doorkoken. 
  • Snij de lenteui in ringen. Strooi de lenteui en geraspte kaas over de chili.

 

Wil je meer van dit soort lekkere vega gerechten? we hebben een compleet slank vegetarsich maandemnu voor je gemaakt. met voor 28 dagen suggesties voor ontbijt, lunch en warme maaltijd: vega en compleet. Je schaft het maandmenu aan in onze webshop als e-doc voor slechts €7,50

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Vega recepten