Polentataart

Weer eens wat anders: een hartige taart met polentabodem

hoofdgerecht
2 personen
bereiden 45 minuten

ingrediënten

600 ml (groente-)bouillon
150 gram polenta
40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 prei
1 kleine courgette
1 eetlepel olijfolie
1 blik tomaatblokjes
1 theelepel gedroogde oregano of 2 takjes verse
1 ei
40 gram hüttenkäse

Bereiden

  • Breng de bouillon aan de kook en klop met een garde de polenta in de bouillon.
  • Kook tot een dikke pap. Roer er van het vuur af de helft van de geraspte Parmezaanse kaas en peper door.
  • Verwarm de oven op 200 °C.
  • Snij de prei in ringen en de courgette in blokjes. Bak de prei in de olie zacht. Voeg de tomaatblokjes, de courgette en de oregano toe.
  • Bekleed een ronde ovenschaal of quichevorm (1 liter inhoud) met bakpapier en schep de polenta erin, strijk dit met de bolle kant van een natte lepel glad. Schep het groentemengsel erop.
  • Klop het ei los samen met de hüttenkäse en de rest van de Parmezaanse kaas. Verdeel dit over de groenten.
  • Bak het taartje in het midden van een hete oven in 20-30 minuten. 

Meer groenten op het menu dat is een belangrijke pijler van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons basisboek "Eet Meer! Lekker in je vel met PuurGezond".  Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Vega recepten