Hummus met gedroogde tomaat

Op een pitabroodje, onder gegrilde groenten op een dikke snee krokant desembrood, als dip bij rauwkost… Met hummus kun je alle kanten op. Lekker vega en vol vezels door de kikkererwten die de basis zijn.

Bereidingstijd: 10 min

Ingrediënten
1 blik kikkererwten (ca. 400 gram)
2 teentjes knoflook
60 gram zongedroogde tomaten (op olie)
2 eetlepels tahin
gedroogde oregano
olijfolie uit het potje tomaten
takje peterselie of rozemarijn

Bereiden

  • Laat de kikkererwten uitlekken en hou een paar kikkererwten apart.
  • Pel de knoflook. Snij de zongedroogde tomaat in reepjes. Hou enkele reepjes apart voor de garnering.
  • Doe de kikkererwten met de knoflook, tahin, oregano en de zongedroogde tomaat in de keukenmachine. Meng tot een gladde pasta.
  • Voeg wat olijfolie toe als je de hummus te droog vindt.
  • Garneer met de achtergehouden kikkererwten, tomaat en een takje peterselie of rozemarijn.

Meer peulvruchten op het menu dat zijn belangrijke pijlers van een PuurGezond eetpatroon. Wil je meer weten over PuurGezond eten, lees dan ons boek "PuurGezond slank in 8 stappen" Te koop in onze webshop voor €21,- 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Vega recepten