Bruine bonensoep met mais

Peulvruchtensoepen zijn echt top! Ze zijn lekker, niet duur, ze vullen goed en zijn ook nog eens supergezond. En het mooie is dat zo'n peulvruchtensoep als deze echt een complete maaltijd is met alle voedingsstoffen die een maaltijd hoort te leveren. 

 

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

2 uien
2 stengels bleekselderij
2 preien
½ knolselderij
4 eetlepels zonnebloemolie
1 blikje of pot maiskorrels (300 ml)
1 blik of pot bruine bonen (800 ml)
500 ml groentebouillon
2 tomaten
½ groene peper
1 bruin stokbrood

Bereiden

  • Pel en snipper de uien. Maak de bleekselderij schoon en snij deze in blokjes.
  • Maak de prei schoon en snij deze in ringetjes. Maak de knolselderij schoon en houd wat loof achter. Snij de knolselderij in blokjes.
  • Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de ui, bleekselderij, prei en knolselderij ongeveer 3 minuten.
  • Voeg de mais en de de bruine bonen met vocht en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten doorkoken.Snij de tomaten in blokjes en kook deze een paar minuten mee.
  • Snij intussen het loof fijn. Snij de groene peper in ringetjes (eventueel zaadlijsten eerst verwijderen). Breng de soep op smaak met peper.
  • Garneer met peperringetjes en het loof. Serveer de soep bijvoorbeeld met stokbrood.

Tip
Zit er geen loof aan de knolselderij? Garneer dan met fijngeknipte platte peterselie

Deze peulvruchtensoep is een goed voorbeeld van hoe je op een PuurGezonde manier vegetarisch kunt eten. Wil je meer weten over op een gezonde manier kiezen voor minder vlees? Schaf dan onze korte digitale cursus "zo eet je gezond vegetarisch" aan in onze webshop. Voor slecht €9,50!

 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Vega recepten