vega goulashsoep met paprika, tomaat

Tomatensoep is altijd lekker, maar het is helemaal een toprecept als je de tomaten in de oven roostert. In dit recept combineren we het met zoete paprika en je hebt een soep echt bomvol groenten.

voor- of lunchgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

2 teentjes knoflook
750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes)
6 eetlepels olijfolie
2 kleine rode uien
1 grote rode paprika
1 grote groene paprika
1 rode peper
1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder
200 ml tomatensap
30 gram peterselie
4 volle lepels Bulgaarse (of Griekse) yoghurt

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Maak de knoflook schoon en halveer deze.
  • Doe de kerstomaatjes samen met de knoflook en 1 eetlepel olijfolie in een ovenschaal en zet de tomaten circa 10 minuten in de oven.
  • Pel ondertussen de uien en snipper deze. Maak de paprika’s en de peper schoon (zaadjes kunnen blijven zitten als je van pittig houdt). Snij de paprika’s in kleine blokjes en de peper in ringetjes.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en bak hierin de ui, paprika en peper op zacht vuur. Voeg na 5 minuten het paprikapoeder en het tomatensap toe en laat het geheel zacht pruttelen.
  • Draai een salsa van de peterselie met de rest van de olijfolie en een beetje zout in een keukenmachine of met behulp van een staafmixer. Haal de kerstomaatje uit de oven en doe ze over met het vocht en de knoflook in een hoge kom. Pureer de tomaten met de staafmixer.
  • Voeg de gepureerde tomaten toe aan het paprikamengsel. Verwarm de soep nog even door. Eventueel iets verdunnen met wat water.
  • Serveer de soep in diepe borden of kommen, gegarneerd met een lepel yoghurt en een schep van de peterseliesalsa.

Lekker met grof bruin brood.

 

Meer lekkere PuurGezonde soeprecepten vind je ook in onze Soep Special met 16 recepten. Te koop voor €2,50 in onze webshop

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Vega recepten