image-1982

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 10 minuten
oventijd: 30-40 minuten

Ingrediënten

400 ml melk
3 eieren, losgeklopt
150 gram kaas, geraspt
½ theelepel verse tijm of rozemarijn
8 sneetjes oud brood, in stukken
1 ui, in flinterdunne ringen
500 gram tomaten, in plakken
enkele takjes groen ter garnering
ovenschaal (doorsnede 24 cm), ingevet

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de melk met de eieren en 100 gram kaas, breng met tijm, rozemarijn, zout en peper op smaak. Week het brood 2-3 minuten in het melkmengsel.
  • Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van het broodmengsel en verdeel de uiringen en tomaten erover. Indien kleine hele tomaatjes gebruikt worden, prik ze dan met een mespunt in.
  • Bedek de tomaten met de rest van het broodmengsel, schenk de rest van het melkmengsel over het brood en bestrooi met de rest van de kaas.
  • Laat de tomatentaart in 30-40 minuten in het midden van de oven garen. Garneer met takjes groen.

Dit recept komt van Flextariër (foto copyright Andrei Tchernikov / foodstyling & recept Fiona Ivanov).

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Vega recepten