image-9533

Bijna niets is lekkerder dan een salade met diepte, een bite en een knapperige structuur. Dit heerlijke gerecht voldoet aan al deze eisen.

Deze salade smaakt ook heel lekker op een broodje met restjes vlees. De koriander geeft de salade net dat vleugje frisheid als tegenhanger van de rijke, nootachtige tahin en de zoete, knapperige wortel. Houd je niet van koriander? Vervang deze dan door munt.

voor 4 personen

Ingrediënten

500 g wortels, geschild en geraspt of gesneden in dunne staafjes
200 gram rode kool, fijngesneden
1 grote rode ui, in dunne halve ringen
100 g geroosterde hazelnoten, gehalveerd of grof gehakt
40 g koriander, blaadjes fijngehakt

Voor de dressing
2 el tahin (sesampasta o.a.te koop in natuurvoedingswinkel)
4 el olijfolie
fijngeraspte schil en sap van 1 onbespoten citroen
2 el koud water
zeezoutvlokken
versgemalen zwarte peper

Bereiden

  • Doe de wortels met de rode kool. de rode ui, de hazelnoten en de koriander in een kom en meng goed.
  • Doe voor de dressing de tahin, de olijfolie, de geraspte citroenschil, het citroensap en het water (om de dressing wat te verdunnen) in een kleine kom en roer goed.
  • Breng flink op smaak met zout en peper.
  • Schenk over de salade en meng tot de wortel goed met dressing is bedekt.
  • Serveer direct.

Wil je vaker PuurGezond koken? Kijk in onze webshop voor onze handige receptspecials en maandmenu's 

Heb je dit PuurGezond recept gemaakt?

Laat het weten op Facebook of Instagram. En tag ons met @PuurGezond of #PuurGezond.

Vega recepten