Hoe maak je pizza?

Wat pizza betreft kn je volop kiezen voor gemakkelijk: pizza laten bezorgen door de pizzakoerier of een verse of diepvriespizza afbakken in de oven.

Je kunt het jezelf ook iets minder gemakkelijk, maar wel leuker en lekkerder maken door de pizza helemaal zelf te maken. En dan weet je ook precies wat er allemaal in gaat.

Meng 1 zakje gedoogde gist met 500 g bloem. Roer er 10 gram zout door (Je kunt ook iets minder zout nemen, maar dan heb je kans dat het deeg minder goed rijst). Maak een kuil in de bloem en schenk hierin 150 ml handwarm water.

Roer vanuit het midden van de kuil de bloem door de vloeistof. Voeg nog minimaal 150 ml lauwwarm water toe en blijf roeren tot een vaste bal ontstaat. Soms heb je wat meer water nodig voor een soepel deeg. Kneed vervolgens de deegbal een aantal minuten flink door tot je een hele soepele deegbal hebt.

Heb je een goede keukenmachine dan kun je dit kneden ook door de machine laten doen.

Leg de deegbal in een schaal. Dek de schaal af met een vochtige doek en zet hem op een warme plek (in de zon, boven de verwarming) en laat het deeg 1 uur rijzen. Ondertussen kun je een lekkere tomatensaus maken en bedenken waarmee je je pizza gaat beleggen.

Verwarm de oven voor op een zo hoog mogelijke stand (minimaal 220 °C). Verdeel de deegbal na het rijzen in 4 stukken (voor 4 pizza’s).

Maak van elk stuk een bal en rol deze uit tot een pizzabodem. Je kunt ook van de hele bal een grote pizza maken (bijvoorbeeld een hele bakplaat vol).

Bestrijk de pizzabodem dun met tomatensaus en beleg naar keuze. Bestrooi de pizza met kaas en bak de pizza in 15-20 minuten gaar.

Soorten beleg:

  • 4 soorten kaas (gorgonzola, mozzarella, pecorino en mascarpone)
  • Geitenkaas, geroosterde paprika, pijnboompitten
  • Salami of chorizo, olijven en champignons
  • Zeevruchten met rode en groene paprikablokjes
  • Gerookte zalm met uienringen (en na het afbakken rucola erop)
  • 4 soorten groente (paprika, artisjokharten, champignons, blokjes courgette)
473365466888466889466890473366 472949 473213
preload 0preload 1preload 2preload 3preload 4preload 5preload 6preload 7preload 8preload 9preload 10preload 11preload 12preload 13preload 14preload 15preload 16preload 17preload 18preload 19preload image 1preload image 2preload image 3preload image 4preload image 5preload image 6preload image 7preload image 8preload image 9preload image 10preload image 11preload image 12preload image 13preload image 14preload image 15preload image 16preload image 17preload image 18preload image 19preload image 20preload image 21preload image 22preload image 23preload image 24preload image 25preload image 26preload image 27preload image 28preload image 29preload image 30preload image 31preload image 32preload image 33preload image 34preload image 35preload image 36preload image 37preload image 38preload image 39preload image 40preload image 41preload image 42preload image 43preload image 44preload image 45preload image 46preload image 47preload image 48preload image 49preload image 50preload image 51preload image 52preload image 53preload image 54preload image 55preload image 56preload image 57preload image 58preload image 59preload image 60preload image 61preload image 62preload Themeimage 0preload Themeimage 1preload Themeimage 2preload Themeimage 3preload Themeimage 4preload Themeimage 5preload Themeimage 6preload Themeimage 7preload Themeimage 8preload Themeimage 9preload Themeimage 10preload Themeimage 11preload Themeimage 12preload Themeimage 13preload Themeimage 14preload Themeimage 15preload Themeimage 16preload Themeimage 17preload Themeimage 18preload Themeimage 19preload Themeimage 20preload Themeimage 21preload Themeimage 22preload Themeimage 23preload Themeimage 24preload Themeimage 25
010
1  
Vind ik leuk
1
5 reacties5
Bevestig
Nee
Ja
Informatie
Ok
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Annuleer antwoord
Uw reactie is een antwoord op de volgende reactie:
Juul van Ginneken
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
0

Juul van Ginneken -   1 maand 4 weken geleden   1511088013 nog geen score.
Waarom worden er nooit (1/2) volkoren pizza's gemaakt? Is dat echt niet lekker?

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Mary Stottelaar
Vind ik leuk
0

Mary Stottelaar -   1 maand 4 weken geleden   1511100037 nog geen score.
het kan wel hoor, maar de bodem wordt nooit zo mooi dun, bovendien is de gaartijd van volkoren iets langer. Je kunt experimenteren door deel van de bloem te vervangen door volkorenmeel.

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Cor van Breugel
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
0

Cor van Breugel -   2 maanden 2 dagen geleden   1510696659 nog geen score.
10gram zout in 1 pizza. Bovendien ook nog zout in de zalm of salami. Is dat wel gezond? Het advies is toch 6 gram zout per dag.

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Mary Stottelaar
Reacties uitklappenReacties invouwen
Vind ik leuk
0

Mary Stottelaar -   2 maanden 1 dag geleden   1510738275 nog geen score.
Beste Cor. Gelukkig geen 10 gram per pizza :) Van deze hoeveelheid deeg maak je 4-5 pizza's . Dus per pizza 2-2,5 gram zout. Je kunt het ook met minder zout doen maar dan rijst het deeg minder goed. En als je op het zout moet letten inderdaad kiezen voor minder
toon meer ...
zout beleg. Maar dan nog staat bevat zo'n zelfgemaakte pizza wel zout, maar echt veel veel minder dan een kant-en-klare pizza uit het vriesvak.

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Cor van Breugel
Vind ik leuk
0

Cor van Breugel -   2 maanden 1 dag geleden   1510751697 nog geen score.
Beste Mary, dankjewel voor je toelichting.

Antwoorden op reactie
Vorige Volgende Verberg voorvertoning afbeeldingen
Sluit voorvertoning webpagina
Voorbeeld laden ...
Uploaden afbeelding Uploaden pdf
Voorbeeld laden ...
Voorbeeld van je geuploade afbeelding Annuleer uploaden afbeelding
*: verplicht veld
Voorvertoning reactie
Sluit voorvertoning reactie
Salade van roergebakken wilde spinazie

Salade van roergebakken wilde spinazie

Al eens grove wilde spinazie gegeten? Echt een keer proberen. Het smaakt vooral lekker als je het roerbakt. Wij maakten er deze simpele maar heerlijke salade mee. 

bereidingstijd: 10 minuten
2 personen

Lees meer
Gekaramelliseerde ui met saffraanpasta

Gekaramelliseerde ui met saffraanpasta

hoofdgerecht
4 personen

Lees meer
Hoe maak je heel snelle zuurkool?

Hoe maak je heel snelle zuurkool?

Zelf traditionele zuurkool maken is ontzettend leuk, maar je moet er wel geduld voor hebben. Het proces van zuurkool maken kost namelijk minimaal 6 weken. Heb je die tijd niet en wil je toch geen zuurkool uit een zakje? Dan is dit recept een...

Lees meer
Kaassoesjes van boerenkaas

Kaassoesjes van boerenkaas

hapje
40 tot 50 stuks

Lees meer
Hoe maak je oosterse pompoensoep?

Hoe maak je oosterse pompoensoep

Pompoensoep is echt iets van deze tijd van het jaar. Je kunt er heerlijk mee variëren. Maak bijvoorbeeld eens deze oosterse variant met currypasta en kokosmelk. 

Lees meer
Salade met mandarijn en brie

Salade met mandarijn en brie

4 personen

Lees meer
Hoe maak je cranberry-compote?

Hoe maak je cranberry-compote?

Het klinkt altijd zo exotisch: cranberry’s. Maar wist je dat ze gewoon van Hollandse bodem komen? De kleine rode bessen met hun karakteristieke smaak groeien bijvoorbeeld volop op Terschelling. Traditioneel eet je cranberry’s als compote bij wild...

Lees meer
Quinoa-salade

Quinoa salade

4 personen
bereidingstijd 50 minuten

Lees meer
Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?

Hoe maak je puree van aardappel en knolselderij?

Wil je meer groenten in de maaltijd of wil je aardappelpuree met minder koolhydraten dan is deze aardappel-knolselderijpuree een aanrader. Kan niet mislukken en minstens zo lekker als gewone aardappelpuree. 

Lees meer
Peulvruchtenparade

Peulvruchtenparade

4-6 personen

 

 

Lees meer
Hoe maak je spaghetti alla carbonara?

Hoe maak je spaghetti alla carbonara?

Het is niet direct het meest gezonde pastarecept uit de Italiaanse keuken, maar lekker is het zeker! En zelfgemaakt smaakt een stuk lekkerder dan uit een zakje. Eet er een flinke (tomaten)salade of wat gekookte broccoli bij.

Lees meer
Mosselsoep met saffraan en witte wijn

Mosselsoep met saffraan en witte wijn

4 personen
bereidingstijd: 45 minuten

Lees meer
American pancakes

Hoe maak je American Pancakes?

Echt een feestelijk verwenontbijt, deze kleine dikke Amerikaanse pannenkoekjes. Het recept komt uit ons boek "PuurGezond! Slank in 8 stappen".

Lees meer
salade geroosterde biet zonder suiker

Salade met geroosterde bieten en pecorino romano

lunch- of hoofdgerecht 
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten

Lees meer
hoe maak je stoofvlees italiaans

Hoe maak je stoofvlees op z'n Italiaans?

Het wordt weer eens tijd om je huis te vullen met de heerlijke geuren van een lekkere pan stoofvlees. Veel werk? Juist niet. Zo’n stoofschotel staat snel op en daarna heb je er bijna geen omkijken meer naar.

Lees meer
Kokosyoghurt en gebakken peer

Kokosyoghurtpannenkoek met gebakken peer

4 personen
Ontbijtgerecht

Lees meer
vegan linzenpate

Linzenpaté

hoofdgerecht
4 personen
bereidingstijd: 30 minuten
oventijd: 50 minuten

Lees meer

Hoe maak je pindakaas?

Ik heb nooit begrepen waarom pindakaas zo verguisd werd als broodbeleg. Gelukkig is dat verleden tijd. Het is rijk aan gezonde vetten, vitamine E en het smaakt gewoon lekker. Met de pindakaas uit de supermarkt is niet zo veel mis, het is een vrij...

Lees meer
Wortel-sinaasappelsmoothie met gember

Wortel-sinaasappelsmoothie met gember

Voor 4 glazen
Bereidingstijd: 15 minuten

Lees meer
Hoe maak je schnitzels?

Hoe maak je schnitzels?

Vissticks, kroketten, kibbeling en schnitzels danken er hun populariteit aan: het knapperige korstje. Gemaakt van paneermeel en een plakmiddel. Dat kun je zelf ook!

Lees meer