Winkelmand
Inloggen
Winkel
Wat is PuurGezond
Recepten
Gezond leven
Italiaanse recepten
Hoe maak je lasagne met zalm en spinazie?
Het wordt langzamerhand een klassieker in het koelversvak: lasagne met zalm en spinazie. En dat kan ik me ook wel voorstellen want deze lasagneschotel…
...
Hoe maak je courgettesoep?
Deze soep is echt simpel en levert je meteen een flinke bijdrage aan je dagelijkse portie groenten. Lekker bij de lunch of als voorafje.
...
Courgetti met kikkererwtensaus
Veel groenten en veel peulvruchten dat is 2 x PuurGezond. En ook nog zo lekker! Probeer dit heerlijke gerecht van courgette-spaghetti met een saus met…
...
Sperziebonen a la putanesca
Zin om een Italiaanse draai te geven aan dat oer-Hollandse boontje? Maak dan eens deze heerlijke sperziebonen a la putanesca.
...
Vega Bolognese
Moet een bolognesesaus gehakt bevatten? Nee. Dat bewijst dit bologneserecept waarin we het gehakt vervangen door linzen. Probeer het eens!
...
Hoe maak je pompoenrisotto?
Risotto is comfortfood en als je het met pompoen maakt helemaal! Probeer deze heerlijke pompoenrisotto.
...
Fusilli alla napoletana
hoofdgerecht 4 personen
...
Kalfslapjes met ham en salie (Saltimbocca alla Romana)
hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten
...
Aardappel-tomatensalade (Insalata Pantesca)
Groenten, groenten, groenten...bij PuurGezond kunnen we er geen genoieg van krijgen en zijn altijd op zoek naar lekkere recepten met groenten. Zoals…
...
Pittige spaghetti
hoofdgerecht 2 personen bereidingstijd: 20 minuten
...
Tagliatelle met kalkoenfilet en pestoroomsaus
hoofdgerecht 4 personen bereidingstijd: 25 minuten
...
Gnocchi met courgette-tomatensaus en kaas
hoofdgerecht 4 personen
...
Bruschetta met ansjovis
hapje 12 stuks bereidingstijd: 15 minuten
...
Pasta pesto, maar dan anders!
Een heerlijk en makkelijk recept dat binnen 15 minuten op tafel staat: de welbekende pasta met pesto, maar dan met een verrukkelijke twist!
...
Krieltjes salade met kip
In een handomdraai een heerlijk gezonde en zomerse maaltijd op tafel toveren? Geen enkel probleem met dit gerecht.
...
Pasta met broccoli en broccolipesto
Als je geen grote hoeveelheden koolhydraten wilt eten, maar wel een lekker pastagerecht, kun je het beste zorgen voor veel groenten in je pasta. Nou,…
...
Hoe maak je arrabbiata-saus?
Af en toe snak je naar iets gemakkelijks! Pasta met een saus dus. Nu is de keuze aan pastasausen uit een potje enorm. Gelukkig kan je bijna al die…
...
Hoe maak je pesto?
Het recept voor pesto is eenvoudig, maar het gaat om de kwaliteit van de ingrediënten. Vooral de basilicum moet echt top zijn: stevige groene bladeren…
...
Mediterraan: lekker, slank en gezond
Nieuw in onze webshop: een PuurGezond slank menu geïnspireerd op de mediterrane keuken vol met homemade recepten.
...
Hoe maak je pasta bolognese?
De meest gegeten pastasaus is vast de bolognese: traditioneel wordt deze in Italië geserveerd over de spaghetti. Maar het smaakt ook heerlijk over…
...
Tian van mediterrane groenten
In een klap de hele portie groente voor de hele dag binnen. Dat kan met deze heerlijke mediterrane ovenschotel. Niet alleen lekker, een tian ziet er…
...
Mediterrane stamppot met verse spinazie en gorgonzola
Probeer deze verrassende (zomerse) stamppot eens. Een goed vullende maaltijd die boordevol goede voedingsstoffen zit.
...
Minestrone
De perfecte maaltijdsoep om restjes op te maken uit de groentela en de koelkast. Varieer gerust!
...
Hoe maak je olijventapenade?
Tapenade is lekker op een stuk stokbrood of toast voorafgaand aan een maaltijd.Maar het smaakt ook prima op de lunchboterham met wat sla en…
...
Courgetti met kabeljauw, venkel en kerstomaatjes
hoofdgerecht 2 personen
...
Hoe maak je minestrone?
Als er één soep is waarin je alle restjes kunt verwerken, dan is het wel minestrone. En het is nog een voedzaam soepje ook. Het vult de maag goed.
...
Hoe maak je tomatensaus?
Tomatensaus maak je met ons ultieme recept en moeilijk is het niet. Er kan namelijk niets op tegen een homemade tomatensaus, waarvan de geur alleen al…
...
Groentetaart met polenta
Weer eens wat anders: een hartige taart met polentabodemhoofdgerecht2 personenbereiden 45 minuten
...
Pannacotta met aardbeien
nagerecht 4 personen bereidingstijd: 10 minuten wachttijd: enkele uren
...
Hoe maak je stoofvlees op z'n Italiaans?
Het wordt weer eens tijd om je huis te vullen met de heerlijke geuren van een lekkere pan stoofvlees. Veel werk? Juist niet. Zo’n stoofschotel staat…
...
Hoe maak je pizzakruiden?
Als je zelf pizza maakt, neem je natuurlijk geen genoegen met een kant-en-klaar potje pizzakruiden. Dat kun je ook heel gemakkelijk zelf maken. En…
...
Hoe maak je rode pesto?
Heerlijk door een beetje pasta of op een broodje! Rode pesto is ontzettend smaakvol, maar een stuk minder bekend dan zijn groene broertje. Dat gaat…
...
Hoe maak je een mediterrane kruidenmix?
Altijd handig om in huis te hebben: een zelfgemaakte kruidenmix om je gerechten een authentieke mediterrane twist te geven. Minder zout, meer smaak!
...
Venkelrisotto met spekreepjes
4 personen bereidingstijd: 30 minuten
...
Minestrone met Italiaanse worst
Minestrone is een heerlijk vullende en voedzame soep waar je veel groenten in kwijt kunt. Probeer ook eens deze wat pittige variant met Italiaanse…
...
Focaccia met zoete tomaatjes
Als er iets rustgevend is in de keuken dan is het wel brood bakken. Probeer het eens! Natuurlijk zijn wij vooral voor volkorenbrood omdat daar meer…
...
Hoe maak je vitello tonnato?
Recepten waarin vlees en vis gecombineerd worden, zijn er niet zoveel. Dit recept uit de Italiaanse keuken – wat je in zo goed als elk restaurant in…
...
Hoe maak je gazpacho?
Op warme dagen smaakt deze koude Spaanse soep verrukkelijk als lunch of lichte avondmaaltijd (met een Grote Toet na). Een soep die werkelijk propvol…
...
Hoe maak je ravioli?
Hoe maak je homemade ravioli? Het is een hele klus, maar wel leuk om in de kerstvakantie eens te maken. De schrijfster en eigenaar van het prachtige…
...
Fruitig gebakken ricotta
Verwen jezelf eens met een lekker frutiig gebakken ontbijt. De ricotta bevat veel eiwit en daardoor is het een echt goed vullend ontbijt.
...
Auberginerolletjes (Involtini di Melanzane)
Als je een voorgerecht zoals dit serveert met veel groenten erin, dan weet je zeker dat de maatlidj veel groenten bevat. En daar draait het om bij…
...
Hoe maak je pizza?
Wat pizza betreft kun je volop kiezen voor gemakkelijk: pizza laten bezorgen door de pizzakoerier of een verse of diepvriespizza afbakken in de oven.…
...
Hoe maak je risotto?
Ben je een beetje verdrietig? Heb behoefte aan wat mindfulness? Heb je zin in actie in de keuken? Risotto! Het ultieme troostrijke, hartverwarmende…
...
Hoe maak je salade caprese?
Alle eenvoud van de Italiaanse keuken komt samen in deze heerlijke salade die je prima ook thuis als voorgerecht of lunch kunt eten.
...
Hoe maak je pasta Putanesca?
In de supermarkt kun je kiezen uit potten, pakken, zakken en koelverse traiteurachtige tomatensaus. Maar zo’n tomatensaus maak je net zo gemakkelijk…
...
Hoe maak je bruschetta?
Bruschetta is wel het schoolvoorbeeld van supersimpel en toch heel lekker. Met dit recept als voorgerecht of borrelhapje kan je zomerse avond niet…
...
Hoe maak je tiramisu?
Eigenlijk is tiramisu ‘t lekkerste Italiaanse nagerecht dat er is. Maar dat zou je niet zeggen als je al die kant-en-klare fabrieksprobeersels proeft.…
...
Hoe maak je pasta aan de waslijn?
Er is genoeg prima pasta te koop, in alle soorten en maten. Maar toch… is het leuk het eens zelf te maken. Heb je het al eens gedaan?
...
Pakketje van witte vis met olijven
Altijd verrassend: ingepakt etenhoofdgerecht4 personenbereidingstijd: 25 minuten
...
Hoe maak je ricotta?
Wil je een wat romige en frisse smaak aan je gerecht geven? Dan is ricotta heel geschikt. Deze verse kaassoort wordt veel in de Italiaanse keuken…
...
Italiaanse tomaten-broodsalade
lunch- of bijgerecht4 personenbereidingstijd: 15 minutenwachttijd: 1 uur
...
Hoe maak je pasta met citroensaus?
Pasta is heerlijk, maar je wilt wel eens wat anders dan de klassieke bolognesesaus, de carbonara of de pesto. Maak dan eens deze heerlijke frisse…
...
Hoe maak je balsamicodressing?
Balsamicoazijn is een perfecte smaakmaker. Een scheutje van deze Italiaanse lekkernij is heerlijk door de zelfgemaakte tomatensaus, een stoofschotel…
...
Hoe maak je gnocchi?
In de supermarkt liggen ze altijd een beetje verborgen: gnocchi di patate. Misschien wel omdat kant-en-klare voorgekookte gnocchi eigenlijk niet zo…
...
Hoe maak je spaghetti alla carbonara?
Het is niet direct het meest gezonde pastarecept uit de Italiaanse keuken, maar lekker is het zeker! En zelfgemaakt smaakt een stuk lekkerder dan uit…
...
Hoe maak je gedroogde tomaten?
Wist je dat je die heerlijke maar prijzige semigedroogde tomaten ook heel goed zelf kunt maken? Handig voor als je op de markt een grote zak tomaten…
...
Pittige pastasaus
4 personenhoofdgerechtbereidingstijd: 40 minuten
...
No waste: hoe maak je gekruid paneermeel?
Kookboeken lezen is niet alleen leuk je leert er ook veel van. Zo leerde ik van Antonio Carluccio – een van de leermeesters van Jamie- een heel lekker…
...
Hoe maak je crostini?
Crostini zijn eigenlijk niets anders dan toastjes, maar dan wel de enige echt lekkere. In vele varianten kant-en-klaar te koop. Maar je maakt ze ook…
...
Hoe maak je kruidenolijven?
Heerlijk voor bij de borrel of in salades: gekruide olijven in olie. Kant-en-klaar zijn deze erg duur. Gelukkig kwam Nelleke Dillema, 1 van de…
...
Hoe maak je focaccia (zonder kneden)?
Focaccia is fantastisch. Vooral als hij fijn elastisch van binnen is (niet kruimelig), met een knapperige goudbruine korst, lekker vettig van de…
...
Hoe maak je bellini?
Superzomers en superfeestelijk! Een Bellini is een Italiaanse cocktail van prosecco en perzikpuree. De Bellini is uitgevonden door de eigenaar van de…
...
back-to-top